17% odraslih mokri u bazen!

0

Skočiti u bazen za vrijeme trajanja ovih, upravo nepodnošljivih vrućina…… Osvježiti se sa užitkom,baš jako dobro zvuči.

Međutim , to može biti problem ako se kupate u bazenu, okruženi ljudima čije higijenske navike ,ne poznajete.

Zašto ?

Vezano za razne usvojene navike ponašanja i korištenja bazena,Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorava i na druge opasnosti koje vrebaju ne samo u bazenu nego i pored bazena.U takve opasne radnje spada npr. mijenjanje dječjih pelena u blizini vode ili boravak u blizini vode ili u vodi ,osobe sa crijevnom virozom.

Čestice izmeta prenose bakterije poput streptokoka, stafilokoka i salmonele, pa čak i virus hepatitisa, koji će predstavljati vrlo veliki problem dospiju li u vodu a vi je progutate ili putem svojih otvorenih djelova unesete u svoje tijelo.Također, takve oboljele osobe,sjedajući na otvorene i nezaštićene prostore oko bazena, mogu lako ostaviti na kontaktnim površinama“zagađene čestice “, koje nastavljaju svoje burno razmnožavanje u vrlo povoljnim , vlažnim i toplim uvjetima.

Nedavnom europskom anketom je ustanovljeno da cca 15 posto odraslih osoba mokri u bazen! Ista anketa kaže da od toga, 45 posto odraslih nikada se ne otušira prije ulaska u bazen.

Američka anketa za ista pitanja,pokazuje vrlo slična ponašanja (17% mokri +35% netuširanih).

Gdje smo mi ? Molim vas da progovorite iskreno o svojim navikama. Uvijek možemo nešto naučiti!

Sudjelujte sa nama u istraživanju hrvatskih navika. Pošaljite vaše mišljenje na naš mail :

info@mojbazen.com

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.