Bazeni za javnu uporabu

Bazeni za javnu uporabu mogu biti za sportsku upotrebu,mogu biti dio većeg rekreacijskog objekta,vodenog parka , wellness centra ili pri hotelima za turističko-rekreacijsku uporabu.

Bazeni takvog tipa mogu biti također vanjski, unutranji, bazeni za djecu, terapijski bazeni, hidromasažni bazeni.Mogu biti punjeni slatkom vodom ali i morskom ili termalnom.

U ovoj grupi bazena su i olimpijski bazeni kao i bazeni za razna sportska natjecanja koji moraju biti definirani točnim dimenzijama prema međunarodnim sportskim standardima.

Veliki bazeni, najčešće oni za natjecanja ili u sklopu škola i sveučilišta imaju i daske za skakanje na tri visine, ali tada bazen, naravno, mora biti dovoljno dubok da ne bi došlo do ozljede skakača.

Javni bazeni sportskog tipa ,obično su pravokutnog oblika, dužine 25m ili 50m, ali mogu biti u bilo kojoj veličini i obliku.

Javni bazeni mogu biti jako zabavni, u njima se može surfati, uživati u fontanama, vodopadima, različitim dubinama, mostovima, umjetnim stjenama, piratskim brodovima, raznim vodenim igrama i sl.

Javni bazeni najčešće imaju svlačionice i kupaonice, u kojima klijenti mogu odložiti svoje stvari i prije i poslije korištenja bazena se istuširati. Na većini javnih bazena, tuširanje prije korištenja je obavezno.

Jako je bitno da je osoblje koje radi na ovim bazenima dobro educirano i da redovito vrši održavanje bazenske vode i strojarnice da ne bi došlo do neželjenih posljedica za zdravlje korisnika. Ovi bazeni također zahtijevaju spasioca i službu za medicinsku i hitnu pomoć kako bi u slučaju nezgode mogla pravovremeno reagirati.

Za što sigurnije i ugodnije korištenje javnog bazena, korisnici moraju poštivati pravila za korištenje i pravila ponašanja na bazenu i djecu nikako ispuštati iz vida.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.