Standardni Turistički Wellness

HIDROMASAŽNI BAZEN (HOT TUB) ILI BAZEN?

Iako nisu za usporedbu, upravo to se mnogi potencijalni kupci zapitaju. Zašto? Pa vjerojatno zato što su oba proizvoda “bazeni”, imaju vodu, treba ih se održavati i imaju sličnu cijenu. Hot tub je pristupačniji jer je manji (odnosno, većina modela je), imaju manju cijenu(pojedini modeli), mogu stati u skoro svaki stan i samim time mogu se koristiti cijelu godinu. Iskustvo je pokazalo da je najbolje i najljepše imati oboje. Budući da je ispred nas nova sezona, i već se počelo razmišlajti o tome kako unaprijediti svoje apartmane ili svoje domove učiniti oazom mira; wellnessom. Da bi vam olakšali kupnju za vas smo pripremili jedan kratki vodič kroz svijet vode.

VODIČ ZA KUPNJU

HOT TUB, WHIRLPOOL, SPA, JACUZZI, HIDROMASAŽNI BAZEN –  to su sve nazivi za ovaj predivan proizvod.

Hidromasažni bazen je spoj masaže, relaksacije i uživanja. Ova vrsta bazena je poznata po djelotvornom efektu vodene terapije, posebno one koja uključuje toplu vodu u kombinaciji s masažom.

Karakteristike
– može biti u različitim oblicima i dimenzijama, anatomski oblikovan i udoban
– primjenjiv u zatvorenim i otvorenim prostorima
– fiksan i prenosin

Tri ključne komponente whirpoola djelotvorno rade da bi vratile tijelu prirodnu ravnotežu:

Hidroterapija
Opušta mišiće i zglobove tako da se krečemo s većom lakoćom i koordinacijom. Djeluje na ublažavanje boli i popuštanja napetosti kroz čitavo tijelo.

Toplina
Proširuje krvne žile čime se povećava protok krvi i omogućava brže zacjeljivanje oštećenog tkiva.

Plutanje
Smanjuje težinu tijela za 90% čime slabi pritisak na mišiće i zglobove te omogućava lakše kretanje.

Oprema Whirlpool-a
– precizno locirane mlaznice koje pružaju različite masaže opcije
– posebno oblikovani jastuci i ugodni naslonjač za ruke
– filtracijski i dezinfekcijski sustav
– grijač i pumpa (potrošnja struje iznosi 4kW)
– sigurnosni prekidač koji automatksi isključuje pumpu u slučaju eventualnog začepljenja zbog nakupljanja dlaka, tkanine, ručnika i drugih nečistoća
– navlaka
– kućište ispunjeno pjenom koje osigurava izvanrednu izolaciju

U whirlpool-u je osigurana kvaliteta vode i maksimalan užitak zahvaljujući posebnom filtracijskom susatvu koji, između ostalog, sadrži antibakterijski filter sa mogućnošću čišćenja i bistrenja većeg volumena vode. Pročišćavanje vode može biti i OZONOM, pa se u opremu može uključiti i ozonator koji dodatno dezinficira vodu.

Cijene na tržištu se kreću od 30 000 kn do 100 000 kn, a moguće i više. Zašto tako veliki raspon?? Modeli od 30 000 kn su najčešće kineske proizvodnje, prodaju se po centrima, jako su niske kvalitete i u slučaju potrebe servisa i nabavke dijelova, teško da se imate kome obratiti.

Optimalna cijena za kvalitetan hot tub je između 6000-8000 eura. Takvi modeli su obično dimenzija cca 200×200,mogu biti okrugli, četvrtasti, u obliku oktagona, pravokutni. Za tu cijenu dobije se i dovoljan broj mlaznica(25-60), kvalitetna oprema(dvije pumpe, grijač,ozonizator, filter,…) pa možda i uz koju dobru akciju od strane distributera dobijete i nešto dodatne opreme kao što su cd player, zvučnici i sl. Ovakvi modeli su najčešće američke proizvodnje i tu se teško može pogriješiti. Svi su dosta kvalitetni, garancije su dugogodišnje, distributera ima dovoljan broj, samo morate obratiti pažnju koji od tih distributera osigurava servis, brzi izlazak na teren, ili brzu izmjenu dijelova u slučaju kvara.

Jacuzzi – tvorac ove vrste bazena i kada (proširenije i poznatije tržištu) je još uvijek među najskupljima, , imaju odličan dizajn, kvalitetnu opremu,i godine iskustva iza njih.  Tko voli nek izvoli!

Da vam olakšam, evo nekoliko marki hidromasažnih bazena:

jacuzzi, calspas, gulfcoast spas,hydrospa, hot spring,

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.