Što kupci očekuju od bazenskih tvrtki ?

0

Jedan od najvećih razloga koji klijenti predbacuju nekoj bazenaškoj tvrtci je taj da je njihov prethodni bazen bio nekvalitetan.Iako to može biti posve neutemeljen stav,ipak to može dotičnoj tvrtci prouzrokovati znatnu štetu u ovisnosti između ostaloga, o eventualnom utjecaju koji taj kupac ima ili može imati na zajedničkom tržištu.
Da li se u tom slučaju, bazenaš treba braniti, demantirati ili pak ustrajati u svojoj ponudi?
Svi potencijalni kupci traže određene karakteristike u bazenaškoj tvrtci. Na prvom mjestu je pouzdanost i izvjesnost koju kupci moraju steći, da će baš ta tvrtka završiti najbolji posao za njihov račun.

Pri tome je za njega, također, vrlo važno steći uvjerenje o kvaliteti budućeg proizvoda,uključujući kvalitetnu uslugu,dobru izradu,ljubaznost i kooperativnost tijekom proizvodnje  i na kraju niske cijene.

Sa realnog aspekta, naravno da sve ove karakteristike ne idu  pod ruku jedna drugoj.Visoki kvalitet i niska cijena ,nisu nigdje složan par pa kako bi to bilo moguće u ovom slučaju ?!

Kako onda kupac može očekivati da će bazenaš ustvrditi da nudi proizvod  visoke kvalitete a pri tom daje najnižu cijenu?
Zar će neki kupac tome povjerovati ?Može zvučati više kao dobra provokacija.

Na globalnom tržištu, praksa je ipak pokazala da bez obzira na želje kupca da za najnižu cijenu dobije najviši kvalitet, on je sam vrlo svjestan što dobiva i za koju vrijednost.

Zaključiti dobar posao i za izvođača i za kupca , znači održavati dobar duh poslovne prakse, sklopiti fer ,iskren i sveobuhvatan ugovor na obostrano zadovoljstvo.

Dužnost bazenaša je da brine o pravovremenom obavljanju dogovorenih poslova,da pri tome ne odstupa od svojih pozitivnih poslovnih načela.

Vaš klijent očekuje od vas i sasvim male stvari :da radnici imaju dobru higijenu, da su vam vozila čista, da dolazite na vrijeme, da se javite onda kada ste spriječeni.Jednom riječju da vaša kompletna prezentacija bude na istom tragu kao i vaš ugovoren posao.

Ovo su elementi koji na kraju budu odlučujući za ocjenu da li je neki posao napravljen dovoljno kvalitetno  i na osnovu upravo ovih elemenata možete izgubiti neki slijedeći posao.

Onaj sa početka ove priče.
Kupci također brinu o tome da li je vaša tvrtka ispravno licencirana i osigurana za ovaj posao.Koliko god čudno zvučalo jer je po vašem mišljenju,možda  riječ o zaista maloj usluzi ali kupac ima pravo birati onoga kome će dati svoj novac ma kako on mali bio.

Činjenica je da kada kupcu možete ponuditi sve to, ljudi su spremni platiti za cijeli paket vaših usluga.

Na cijelom europskom tržištu ima brojnih iskustava kada su se kupci na kraju vratili nakon što su,prethodno otišli jeftinijim tvrtkama.Jednostavno ,za nisku cijenu usluge,nisu mogli dobiti ono što su htjeli:kvalitetni proizvod.

I na kraju, budite oprezni sa  fancy terminologijom.Najčešći kupci su upravo laici.Oni ne poznaju tehničku terminologiju ali ipak trebaju  znati,  što se događa s njihovim bazenom i ono što ćete im raditi. Pokažite zabrinutost za dobrobit njihove obitelji, dajući im važne sigurnosne informacije. Dajte im do znanja što je novo u svijetu bazena i što im preporučujete za njihov slučaj.

 

Source: www.poolspanews.com

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.