Turistički bazeni

Vaš vrt može biti vaše omiljeno mjesto za opuštanje i druženje čak i u sunčanim proljetnim danima. Naravno, kada je vani oblačno, kišovito i prohladno, možda će te morati biti unutar vaše kuće i propustiti užitke na bazenu. Na sreću, za to postoji riješenje. Možete sagraditi konstrukciju poviše vašeg bazena koja će štititi vaše okruženje od vremenskih neprilika i insekata, ali i dalje će vam pružati osjećaj da ste vani.

Vlasnici bazena mogu naravno uvijek  sagraditi čvrstu konstrukciju i od svog vanjskog bazena napraviti unutarnji i samim time produžiti sezoni sebi a svojim gostima.

Proučiti čemo neke od opcija za ograđivanje bazena.

Zatvori

Napravljeni oko vašeg bazena ili hot tub-a, zatvori vam omogućavaju plivanje tokom cijele godine bilo da je sunce ili da je kiša. Napravljeni od polikarbonata koji provodi sunčevu svjetlost do vašeg bazena, održavaju toplinu vašeg prostora i vode u bazenu. Kada je vani lijepo vrijeme, možete otvorit krov i uživati u svježeg zraku.

Ukoliko živite u sezonskoj klimi, dobro bi bilo da kupite grijače.

Zatvori se mogu nabaviti u različitim oblicima, veličinama i dizajnima. Cijene ovakvih zatvora, kreću se između 6000 eura i 22 000 eura, ovisno o modelu prije isporuke.

Potrebno je samo nekoliko dana za montažu.

“Sunrooms”

Sunčane sobe, najčešće su  sagrađene kao nadodatak na već postojeću kuću u blizini bazena. Zovu se sunčane sobe jer njeni zidovi su staklene stijenke tako da se iskoristi sva moguća sunčeva toplina i energija. Ovu sobu možete opremiti namještajem od ratana ili sl.i  uživati u opuštajućoj atmosferi tokom cijele godine.

Sunčane sobe su također idealno mjesto za sađenje cvijeća i drugih biljaka što pridodaje opuštajućem i wellness ugođaju.

Cijene se kreću oko 10 000 eura za najmanji model, dok veći modeli sa klimatizacijskim sustavom i individualnim dizajnu koštaju između 35 000 eura i 75 000 eura.

“Pool houses

Kuće sagrađene blizu bazena ali ne pokrivaju bazen. Mogu poslužiti za više namjena. Manje kuće mogu poslužiti za držanje igračaka za bazen, bazenske opreme, kemikalija, ležaljki, suncobrana i sl, dok veća zdanja mogu biti uređena za odmor i opuštanje. Luksuzna zdanja mogu čak biti opremljena i sa wc-om, i spavačom sobom kako bi eventualni gosti imali gdje prenočiti.

Kod planiranja “bazenske kuće”, možete unajmiti arhitektu kako bi dobili dizajn kakav želite. Mogu iti sagrađene gotovo od bilo kojeg materijala, ali su najčešće sagrađene od drva sa vodo i vjetro nepropusnim prozorima.

Prefabricirana kuća može koštati između 3000 eura i 20 00 eura, dok “custom – made” kuća imaju cijenu između 50 000 eura i 100 000 eura.

Kao što vidimo, ponuda je šarolika. Bazen je ipak jedno ulaganje i večini nam je u interesu da ga koristimo što više mjeseci možemo. Prema tome, zavirite u vaš buđet i izaberite najbolju opciju za vas, vaš vrti i bazen.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.