VODA KAO LIJEK

0

DA LI ZNATE ? :   VODA MOŽE BITI VAŠ LIJEK

Autor : Astracia .d.o.o

Ono što Svi već znamo je  : U današnje vrijeme,uslijed visokog tehnološkog razvoja i industrijalizacije, došlo je do previsokog zagađenja okoliša, klimatoloških promjena i efekta staklenika.Svjedoci smo da naša generacija i to upravo ovih dana,trpi poslijedice ne samo kroz oluje,tornada ,potrese,vulkane i poplave biblijskih razmjera već i kroz nastajanje novih virusa i bolesti koji nam stvaraju takva oboljenja za koje medicina i farmacijska industrija još nemaju pravog  odgovora.

A ljudi su sve bolesniji….

Nikada nije bilo više oboljelih, od naprosto svega; napadaju nas sa statističkim podacima o tome koliko populacije u svijetu pati od  žgaravice,astme,artritrisa,križobolje,visokog tlaka, srčanih oboljenja,karcinomi dojke, pluća, želuca,razvijaju se već u svakom dijelu tijela.

Statistike sve češće glase, svako drugi je obolio od ovoga oboljenja, svako treći od onoga;

Postavlja se pitanje, koliko nas dijeli još vremena od toga da će statistika prozvati „svakoga prvoga“ od nas.

Za to vrijeme, medicina traži odgovore na to kako liječiti nastalu bolest a farmacija traži odgovor koji će lijek na taj medicinski odgovor proizvesti.Ili je redoslijed možda obrnuti ?!

Međutim , to nama koji smo u redu čekanja na statistiku , nije ni važno.

Mi tražimo odgovor, zašto nam se to sve događa i da li medicinom možemo djelovati na uzroke a ne na poslijedice jer ako čekamo poslijedice, tada je već i kasno.

Pored ljekovitog bilja,jedan od ljekovitih elemenata koji se nalazi u prirodi,svima dostupan i od pamtivijeka je tu pored čovjeka, to je voda.

Voda je jedno od čuda prirode i čudo  kemije o čemu ćemo detaljnije pričati jednom slijedećom prilikom.

I jednostavno zato što je tu i što je tako dostupna,moderna medicina ne obraća dovoljno pozornosti na mogućnosti koje ona nudi.

Za to vrijeme,povijest civilizacije je puna starih spisa o ljekovitosti vode sa različitih izvora (a ne samo nekih).Nova istraživanja pokazuju svojstva vode da pamti i prenosi informaciju ,čime se otvaraju vrata različitih područja primjena (jedno od najpoznatijih do sada usvojenih primjena je homeopatija).Struktura vode i mogućnosti njenog molekularnog restrukturiranja,mogućnost  (re)energetizacije vode i sl. su jedna od tema kojima se trenutno bave deseci svjetskih istraživačkih timova.

Kad vas nešto zaboli, umjesto da posegnete odmah za tabletom protiv boli,možda da ovaj put zavrnete slavinu u svojoj kuhinji i nalijete sebi čašu svježe vode.

Jedno je pri tome sigurno, naškoditi vam sigurno neće a bol će možda i proći ?

Tko zna ? Probajte !

A KOJE SU TO SITUACIJE KAD ZAISTA VRIJEDI POKUŠATI ?

Voda spriječava i pomaže liječiti žgaravicu !
Žgaravica je signal nestašica vode u gornjem dijelu gastrointestinalnog trakta. To je glavni signal žeđi ljudskog tijela. Upotreba antacida ili tablete lijekova u liječenju ove boli ne djeluje na dehidraciju već na povišenu kiselos a pri tome tijelo i dalje pati zbog nedostatka vode.
Ne priznajući žgaravicu kao znak dehidracije ali istovremeno upornim  liječenjem nastalih posljedica  s antacidima ,stalno će se proizvoditi nova upala želuca i dvanaesnika, hernijea, ulceracije, i na kraju moguće dobivanje karcinoma u gastrointestinalnom traktu, uključujući jetru i gušteraču.
________________________________________
Voda spriječava i pomaže izliječiti artritis !
Reumatoidni bol u zglobovima – artritis – je znak nedostatka vode unutar bolnoga i zahvaćenog zgloba. To se može desiti i mladim i starim ljudima. Korištenjem  tableta protiv bolova,problem se ne riješava ali se osoba time izlaže daljnjoj šteti od korištenja lijekova protiv bolova. Stalno unošenje vode i male količine soli može pomoći pri ovome problemu.
________________________________________
Voda sprečava i pomaže izliječiti bol u leđima !
Križobolja i ankilozirajući artritis kralježnice su znakovi nedostatka vode u kičmenom stubu i diskovima  koji podržavaju težinu tijela. Bolni simptomi se  moraju tretirati sa povećanim unosom vode .Iako je riječ o posve nekomercijalnom tretmanu, vrlo je djelotvorno.

Ne priznajući artritis i bol u križima kao znakove dehidracije,te pri tome liječiti i uklanjati nastale  simptome putem raznih lijekova,uključivši fizikalne metode i tretmane,razne druge zahvate, akupunkture i sl.te operaciju; sve će dovesti na kraju do osteoartritisa,deformacije kralježnice i deformiteta udova.

Lijekovi protiv bola imaju vlastiti biokemijski mehanizam djelovanja  sa kojima se ne riješava uzrok već se iskjlučivo blokira sustav boli u organizmu.
________________________________________
________________________________________
Voda spriječava i pomaže  liječenju migrene.
Migrena  je znak nedostatka vode koja je potrebna za mozak i oči.

Dehidracija je spriječava odvijanje normalnih tjelesnih funkcija. Vrsta dehidracije koja uzrokuje migrene s vremenom može uzrokovati upalu u pozadini oka i eventualno dovesti do gubitka vida.
________________________________________
Voda snižava kolesterol u krvi.
______________________________________
Voda i sol  pomaže izliječiti astmu.
Astma, (utječe na cca 14 milijuna djece i ubija nekoliko tisuća njih svake godine), je komplikacija dehidracije u tijelu.. U astmi, slobodan prolaz zraka je opstruiran tako da voda ne napušta tijelo u obliku vodene pare. Povećan unos vode spriječit će napade astme.

Astmatičari trebaju također uzimati više soli čime će se razbijati nakupine sluzi  u plućima koji ometaju slobodan protok zraka  iz zračnih vrećica.

Ne priznajući astmu kao pokazatelj dehidracije u tijelu, kazna je da na tisuće djece umire svake godine, ali također je moguće nastajanje i nepovratnih genetskih oštećenja  u preostalih 14 milijuna djece s astmom.
________________________________________
Voda sprečava i pomaže u liječenju visokog krvnog tlaka.
________________________________________
Voda sprečava i pomaže da se liječe rane (starosnog) dijabetesa u odraslih
Slučaj dijabetesa kod odraslih osoba se javlja kao još jedan adaptivni poremećaj organizma do kojeg dolazi zbog teške dehidracije ljudskog tijela.Naime,kod nedostatka dovoljne količine vode, tjelesni mehanizmi šalju vodu na prioritetna mjesta a to je mozak.Uslijed toga se inhibira oslobađanje inzulina kako bi se spriječilo djelovanje inzulina da gura vodu u preostale stanice tijela.Voda i malo soli će preokrenuti dijabetes u svojim ranim fazama.

Ne priznajući starosni dijabetes u odraslih kao poremećaj uslijed  komplikacije zbog dehidracije,s vremenom će se uzrokovati masovno oštećenje krvnih žila u cijelom tijelu. To će dovesti do mogućeg gubitka prstiju, stopala i noge od gangrene;oštećenja oka, čak i sljepoću.
________________________________________

DAKLE ,PIJTE VODU I BUDITE ZDRAVIJI !

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.